HTML

Belföldi és nemzetközi költöztetés, fuvarozás.

Belföldi és nemzetközi költöztetés, fuvarozás, áruszállítás probléma mentesen. Tapasztalt, igényes rakodókkal és új teherautóval.

Friss topikok

Linkblog

A fuvarbörzék, és amik annak látszanak.

2014.03.07. 21:43 Hozomvy-Sam

Van jó néhány fuvarbörze oldal, ami részben jó. Jó, mert sok fuvarozó talál fuvart visszafelé, vagy pont befér még egy raklap, és többet kereshet. Jó, mert (sajnos kevés esetben) a fuvarbörze üzemeltetője ellenőrzi a fuvarozócéget (céges papírok, engedélyek, biztosítások, minimum fél éves cég kell stb) és ha mindent rendben talál, akkor engedélyezi a regisztrációt. Tehát - elvileg - a csalók kiszűrve. Egy ilyen fuvarbörzét üzemeltetni nem kis odafigyelést, szakértelmet igényel. 


Van néhány fuvarbörze - amik annak látszanak - ahol nem ellenőrzik a fuvarozó/költöztető céget, már ha van egyáltalán. "Találja meg a legolcsóbb fuvarozót", ilyen és ehhez hasonló szövegekkel hívják fel magukra a figyelmet. Az egyik ilyen oldalra regisztráltam kíváncsiságból. Elképesztő ami ott folyik. Össze - vissza dobálóznak az árakkal. Néhány szállítási adat után adnak fix árat költöztetésre. Például valaki ad egy "árajánlatot", ami 50 000 forint, erre a másik kiírja, hogy 49 000 Ft, a harmadik 48 500 Ft, aztán valaki beéri 30 000 forinttal is, erre az első ír 29 000 forintot. Na most akkor mi alapján számolnak? Hirtelen enged 20 000 forintot? Persze se egy cégnév, semmi ami alapján le lehetne informálni a "céget". Persze, ezen az oldalon nem is lehet megadni cégnevet, elérhetőséget. Hozzáteszem, hogy már 3,5 tonna össztömegig nem kell fuvarozói engedély!!! Pár éve még kellett! Az NKH-nál adták ki, és kellettek hozzá - többek között - a cég papírjai is!!! De mivel már nem kell engedély kisautónál (3,5 tonna össztömeg), így már cég se nagyon. "Áfás számla igényüket kérem előre jelezzék" Ugye ismerős? Miért is?

Na de vissza a fuvarbörzéhez. Szóval rákényszerítik a fuvarozót, hogy önköltségi áron vigye el, vagy olyan minimális haszonnal egy egész napos munkáért, amit "normál esetben" megkeres egy - két óra alatt. De, hogy őszinte legyek, az ilyen megrendelőt sem értem. Az ok, hogy már egy darab asztalt Budapesten, kerületen belül akar olcsón elszállíttatni, de egy komplett költözést rábízni egy ismeretlenre, és nem a tapasztaltra menni, hanem arra, hogy a kiválasztott 500 forinttal olcsóbb volt... na ezt nem értem. Magamból kiindulva Én olyan cégnek nem is szólok, akinek nem tudok utánanézni. Legyen szó villanyszerelőről, asztalosról, bárkiről.

Na ugye ezek a hirtelen alakult "fuvarozó cégek" sem egyszerűek. Egy ilyen fuvarbörzén mégis mi alapján számolnak? Csak a hasukra csapnak, vagy mi? Ha úgy értenek a szállításhoz, költöztetéshez is mint a számoláshoz, akkor már nagy a baj. Úgy árajánlatot adni, hogy meg van adva két cím, és nagy vonalakban megadva a szállítandó ingóság... na mindegy.

Nézzük meg a másik oldalról is. Olyan miért nincs, hogy például a benzinkutakat vagy szervizeket versenyeztetik meg azért, hogy hozzájuk menjen be a fuvarozó? Miért nem mondják azt, hogy nálam olcsóbban tankolhatsz, akár beszerzési áron is? Miért nem mennek bele ilyenbe? Hogy miért? Mert nekik van eszük! Ami sajnos nem mondható el jó néhány fuvarozónak látszó emberről.

A lényeg, hogy oda kell figyelni nagyon. Szerintem egy költöztetésnél nem szabad fuvarbörzéről fuvarozót keresni. Nem minden fuvarozó költöztető. A profi költöztetők nincsenek fent a fuvarbörzéken. Vagy, ha fent is vannak, nem foglalkoznak ezzel a nevetséges árversennyel. Ezt nem árt megjegyezni. 

Szólj hozzá!

Címkék: szállítás költöztetés fuvarbörze áruszállítás költöztető nemzetközi költöztetés

A bejegyzés trackback címe:

https://fuvarozas-koltoztetes.blog.hu/api/trackback/id/tr65668152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása