HTML

Belföldi és nemzetközi költöztetés, fuvarozás.

Belföldi és nemzetközi költöztetés, fuvarozás, áruszállítás probléma mentesen. Tapasztalt, igényes rakodókkal és új teherautóval.

Friss topikok

Linkblog

Nem mindegy, hogy kivel költözünk.

2016.11.02. 17:45 Hozomvy-Sam

Sajnos sok a csaló, link is a mi szakmánkban. Különböző trükköket, csalásokat követnek el, ezzel megtévesztve, átverve az ügyfelet. Van néhány érdekes is közöttük. Leírok néhány típust, akinek nem inge ne vegye magára.

Rabszolgahajcsár

Ezek a "költöztetők" elvállalják a munkát úgy, hogy nincs állandó, saját emberük, sőt még teherautójuk sem. A munkát továbbadják bérbe. Ez nem azt jelenti - legalábbis nem minden esetben - hogy egy jól összeszokott csapat fogja Önt költöztetni. A rakodók sokszor, a költözés napján találkoznak először. Persze vannak profi rakodók, akiknek azonnal megy együtt a munka. De ez nem mindig van így. Előfordulhat, hogy rutintalan, ápolatlan emberek mennek ki Önhöz. Aki elvállalja a munkát, sokszor nem is ismeri a rakodókat, nem tudja hogyan dolgoznak, neki csak az számít, hogy keressen a rakodókon. Kiszűrni őket nagyon nehéz. A weboldal sok mindent elárul: saját (!) készítésű képek a teherautóról, munkákról, céges adatok, név (nem fantázia név!).

Tanárbácsi

A legolcsóbb munkaerőre hajtanak, azaz fiatalokra, diákokra. Sokszor mennek ki erőtlen, tapasztalatlan diákokkal (szó szerint). Már fejeztem be költöztetést egy másik cég után, mert a diákjai nem bírták el a kanapét. De ha jobban belegondol az ember, akkor ki is megy el 300 - 500 forintért óránként nehéz bútorokat pakolni? Egy tapasztalt rakodó biztosan nem. Kiszűrni akkor lehet, amikor megjelennek.

Fantom cég

Áfás számla igényüket kérem előre jelezzék. Ismerős? Ebbe is bele kell gondolni egy kicsit. Miért ír ki ilyet egy cég a honlapjára? A számlatömbnek ott kell lennie a teherautóban, mindig! Akkor miért kell előre szólni? Na persze, mert akkor lehet szólni egy ismerősnek - akinek van cége - hogy írjon számlát, vagy adja kölcsön a számlatömböt. Így már lehet olcsón dolgozni. Ezeket egyszerűen lehet szelektálni: ha nincs cég név a weboldalon, vagy van de nem található a e-cegjegyzek.hu-n, akkor hagyni kell őket. De, ha már eleve ki van írva a bejegyzésem első mondata, akkor nem is érdemes velük foglalkozni.

Egyediek

Ezekkel általában nincs semmi baj. Csak azzal próbálják magukra felhívni a figyelmet, ügyfelet csalogatni, hogy Ők valamiben elsők, csak náluk van, csak ők alkalmazzák stb. Ennek a többsége nem igaz, (tisztelet a kivételnek!) mert azt a dolgot más is csinálja. A másik, amit előszeretettel kiírnak, az az ár összehasonlítás. Nos ez szerény véleményem szerint eléggé szánalmas, és gusztustalan. Mindenki a maga portáját söpörje. Nem? Persze magasabb árakat, kiállási díjakat írnak ki a "konkurens" cégekhez, ami valótlan. Van, amelyik szerint rajta kívül az összes költöztető cég számol kilométer díjat Budapesten. Gusztustalan... ezzel az "ügyes" húzással hülyének nézik a megrendelőt, ügyfelet is. Azt hiszik, hogy az ember nem néz meg több céget, honlapot? Azt gondolják, hogy csak őket nézik meg, és egyből rájuk esik a választás?

Tolvaj

Ez az egyik leggusztustalanabb fajta. Általában fantomcég van mögöttük. A weboldalukat (ami általában ingyenes) máshonnan lopott tartalommal, képekkel töltik fel. Sőt, nem csak a honlapjukra teszik ki ezeket a lopott tartalmakat, hanem hirdetési oldalakra is. Sok olyannal találkoztam, ahol a saját honlapom szövege és képei voltak fent. Erről részletesebben itt írok: tartalom lopás.

Természetesen egyik a másikat nem zárja ki. Mert egy fantomcég is kiküldhet diákokat pakolni. Tehát érdemes körülnézni, informálódni mielőtt dönt a költöztető cég mellett. Kizárólag leinformálható költöztető céget szabad megbízni a költöztetéssel. Nem célozgatok senkire. Jó néhány költöztető cég van, akiket elismerek, és nagyon tisztelek.

Szólj hozzá!

Címkék: költöztetés áruszállítás költöztető

A bejegyzés trackback címe:

https://fuvarozas-koltoztetes.blog.hu/api/trackback/id/tr245867848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása