HTML

Belföldi és nemzetközi költöztetés, fuvarozás.

Belföldi és nemzetközi költöztetés, fuvarozás, áruszállítás probléma mentesen. Tapasztalt, igényes rakodókkal és új teherautóval.

Friss topikok

Linkblog

A költöztető nem gondolatolvasó

2017.01.02. 23:15 Hozomvy-Sam

A költöztető nem jós, nem is lát a jövőbe, nem tud átmenni egy másik dimenzióba. De sajnos sokan mégis azt hiszik rólunk. Persze senkit sem akarok megbántani, pusztán a tényeket és a saját tapasztalataimat írom le. Az alábbiakban leírok néhány példát, azaz árajánlatkérést.

"Németországból költöznék Magyarországra", a bútorok leírását megkaptam az rendben is van. De hogy mi ezzel a probléma? Nos... elárulok egy titkot: Magyarország nem kicsi, de Németország még nagyobb. Ok, értem én, hogy az árajánlatkérő nem figyelt a részletekre, de azt mégis hogyan várja el, hogy erre pontos árajánlatot adjak? Mi alapján számoljam ki az útvonalat? Csak hogy megértsék leírom: az érdi telephelyünktől Passau (az egyik legközelebb lévő németországi város) 523 kilométerre van, a https://www.google.hu/maps szerint. De ha megnézzük a két, egymástól (szinte) legmesszebb lévő várost, akkor már más a helyzet. Tiszabecs és Kleve 1624 kilométerre van egymástól. Ez irányba 1101 kilométer különbség, ami oda - vissza számolva 2202 kilométer. Nos, ez nem csak plusz kilométert jelent, hanem plusz másfél - két napot is. Egy ilyen különbségnél azért vannak plusz költségeink. Nem, nem a teherautóban alszunk! Ahhoz, hogy kipihenten, ápoltan jelenjünk meg, és felelősségteljesen pakoljuk a bútorokat, nos ahhoz szállodában kell aludjunk. Igen, Mi is emberek vagyunk. 

"Fix árajánlatot kérek, egy 70 négyzetméteres lakás, Budapesten belüli költöztetésére". Kértem, hogy az ingóságok részletes leírását küldje el, amire nem volt hajlandó. azzal érvelt, hogy egy átlagosan berendezett lakásról van szó. "Tudja azt maga, hogy mennyi cucc van egy ekkora lakásban" - jött a válasz. Majdnem megkérdeztem tőle, hogy ha bemegyek a boltba, vásárolok, akkor mennyit fogok fizetni? Az első kérdése ez lenne: "miből, mennyit, mennyiért vásárolok". Mert csak úgy lehet kiszámolni bármit is, ha minden adat pontosan a rendelkezésünkre áll.

A másik ügyfél meg elmondja, honnan, hova, körülbelül mennyi ingóság, Budapesten belül költözne. Aztán megkérdeztem, hogy emelet van valamelyik címen? Rövid, tömör válasz: "igen". Vártam pár másodpercet, de nem jött további információ. Nem tudom, hogy miért kell titkolózni? Vagy azt hitte hogy kitalálom? Vagy mindegy? Fix árnál nem az! Persze a harmadikról kellett az elsőre. De ezt miért nem lehet közölni már egyből? Most komolyan, azt gondolják az ilyen ügyfelek, hogy ha elhallgatják a több emeletet, akkor ugyanannyiért költöztetjük el, mintha földszintről - földszintre költözne? Persze, hogy nem...

Szólj hozzá!

Címkék: szállítás fuvarozás költöztetés bútorszállítás áruszállítás költöztető

A bejegyzés trackback címe:

https://fuvarozas-koltoztetes.blog.hu/api/trackback/id/tr8812092587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása