HTML

Belföldi és nemzetközi költöztetés, fuvarozás.

Belföldi és nemzetközi költöztetés, fuvarozás, áruszállítás probléma mentesen. Tapasztalt, igényes rakodókkal és új teherautóval.

Friss topikok

Linkblog

Zongoraszállítás vidékről Budapestre

2017.12.31. 09:43 Hozomvy-Sam

Egy páncéltőkés zongorát szállítottunk vidékről Budapestre. Ügyfelem elmondta, hogy kapott olcsóbb árajánlatot is, de inkább minket bízott meg zongoraszállítással. A honlapomat és a referenciáimat nézve döntött mellettünk. A zongora elszállítása gyorsan és hatékonyan lett lebonyolítva. Ez köszönhető a komoly szakmai tapasztalattal rendelkező kollégáimnak is. Kérjen árajánlatot zongoraszállításra! +3620/580-8538

Zongoraszállítás árak - Zongoraszállítás olcsón?

 

Na igen, ez egy érdekes kérdés. Kinek, mi az olcsó? Egy zongora elszállítása nem egyszerű feladat. Egy ilyen hangszer több száz kilogramm, tehát hozzáértő, erős szakemberekre van szükség a biztonságos mozgatásához. Tudni kell, hogy hol és hogyan kell megfogni, bírni kell a súlyát is, hiszen a lépcsőn nem igen jó ötlet letenni. Ismerni kell a másik embert, és megbízni benne. Elég egy rossz lépés, vagy egy rossz mozdulat és komoly sérülések keletkezhetnek a zongorában és az emberekben is.

Ezért dolgozom egy jól összeszokott csapattal, akikkel ismerjük egymás mozdulatait, és gond nélkül meg tudunk oldani egy zongoraszállítást. Ennek viszont ára van. Lehet olcsóbb a zongora elszállítása ha például az ügyfél vállalja a fel-, és lerakodást. Eddig ezt senki nem vállalta be... 

 

Szólj hozzá!

Címkék: szállítás költöztetés zongoraszállítás zongoraszállítás Budapesten zongora szállítás zongoraszállítás vidékről Budapestre zongoraszállítás Budapestre zongoraszállítás vidékről zongoraszállítás ár zongoraszállítás árak

Költöztetés korrekt költöztetőkkel

2017.12.16. 22:43 Hozomvy-Sam

15 éve költöztetek, szállítok belföldi és nemzetközi viszonylatban. Nagyon "hisztis" vagyok a munkámra, megválogatom, hogy kivel dolgozom. Igyekszünk mindig a maximumot nyújtani. Legyen szó költöztetésről, áruszállításról, zongoraszállításról, vagy lomtalanításról. Viszont a legjobb költöztető cégeknél is közbejöhet valami, ami miatt nem tud kiállni a költöztetésre. Lehet betegség, teherautó meghibásodása, nem végeznek a másik költöztetéssel (sokkal több bútor van, szerelni kell), vagy nem érnek haza időben a nemzetközi költöztetésből. Ez igaz ritkán, de sajnos előfordul. 

 

Költöztetés Budapesten.

 

Megoldjuk a költöztetést

 

Ebben az esetben sem kell kétségbe esni, mert több költöztető céggel baráti viszonyban vagyok, egymásnak adjuk át a munkákat, egymástól kérünk profi rakodókat. Tehát kollégák vagyunk, nem konkurensek! Biztosíthatom, hogy ha netán valami miatt nem tudok a csapatommal kiállni költöztetésre, akkor kizárólag csak is megbízható, profi költöztető cégnek adom át a munkát. Elvégre engem is minősít, ha egy link cégnek adom át a költöztetést. Mindenről időben tájékoztatom ügyfeleimet.

Korrekt módon költöztetünk mindig

 

Általában nagyon tele vagyunk munkával, és vannak akik kifejezetten velünk szeretnének költözni. Természetesen egy költözést nem mondok le egy másik miatt. Ilyenkor is valamelyik korrekt, baráti költöztető céget szoktam ajánlani, akikért kezeskedem! Bárki is megy helyettem, biztos lehet benne, hogy profik fogják szállítani értékeit. Ők is szerelnek bútort, szállítanak zongorát, vigyáznak a bútorokra, értenek hozzá. Ne feledje, ha költözik, akkor csak is megbízható, leinformálható költöztető céggel költözzön! Most nem csak magamról beszélek...

 

Nagy Endre - Belföldi és nemzetközi költöztető

+3620/580-8538

Szólj hozzá!

Címkék: szállítás fuvarozás költöztetés fuvarozó bútorszállítás áruszállítás költöztető nemzetközi költöztetés

Költöztetés Budapesten

2017.02.01. 17:16 Hozomvy-Sam

Bejártam Európát munkáim során. Sokfelé költöztettem már (Anglia, Norvégia, Montenegró, Franciaország stb). Sok szép városban jártam. De a kedvencem Budapest maradt. Szerintem az egyik legszebb város. Most, télen is akad látnivaló. A Duna mentén szinte mindig :) Az alábbi képek budapesti költöztetés közben készültek.

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: költöztetés költöztetés Budapesten költöztetés télen

Fuvarozás vidékre

2017.01.22. 19:03 Hozomvy-Sam

Nehéz, drága, épphogy befért, probléma nem volt. 

Szólj hozzá!

Címkék: szállítás fuvarozás áruszállítás

A teherautó nem személyautó

2017.01.06. 13:10 Hozomvy-Sam

A teherautó, amivel költöztetünk megbízható, rendszeresen karbantartott. Erős, megbízható motorja van, lehet vele haladni. Eddig ez rendben is van, például egy budapesti költöztetésnél, ahol ugyanúgy araszolunk, mint a személyautók. Autópályán is lehet vele menni, de nem úgy, mint egy személyautóval. Ezt azért írom le, mert sokan keverik ezt a két dolgot. 

Nemzetközi költöztetés közben, Németországban.

Azt hiszik, hogy egy 1000 kilométeres távolságot meg lehet tenni 8 - 9 óra alatt, teherautóval... Mert Ők ennyi idő alatt érnek ki személyautóval. Persze elmagyarázom, hogy ne hasonlítsák a személyautó menettulajdonságait egy teherautóéhoz. Erre jön az okos kérdés: "Miért, az is tud annyit menni, nem?" Persze, csak azt senki nem fizeti ki! Azt gondolom elfelejtik, hogy ilyen tempónál jelentősen megnő a fogyasztás. Meg nem is használ a motornak, ha 1000 kilométeren keresztül 140 - nel hajtom, főleg rakottan... 

Volt aki úgy tervezte, hogy egy nemzetközi költöztetésnél levezetünk 1200 kilométert, pakolunk, szerelünk kb. három órát, majd vissza, és mindezt felhordjuk az emeletre, szereléssel. Nem értette, hogy miért "csak" százzal megyünk. Nos, a teherautóm 3500 kilogramm össztömegű, közel 7 méter hosszú, 2,20 méter széles, és 3,30 méter magas. Gondolom akik ezt gondolják, már sokszor mentek a saját költségükön 140 - 150 - nel egy ilyen - több mint 3 méter magas - "dobozzal". Azt már meg sem említem, hogy Mi is emberek vagyunk, tehát nekünk is kell pihenni, aludni.

 

Szólj hozzá!

Címkék: fuvarozás költöztetés bútorszállítás áruszállítás költöztető

Az egyik kedvenc képem

2017.01.03. 16:14 Hozomvy-Sam

A kép vidéki költöztetés közben készült, valamikor ősszel.

Szólj hozzá!

Címkék: szállítás fuvarozás költöztetés költöztető

A Facebook-on is fent vagyunk.

2017.01.03. 16:11 Hozomvy-Sam

Költöztetés belföldön és külföldön.

A Facebook oldalamon kiemelkedően sok pozitív értékelést olvashat munkáinkról. Mindegy, hogy költöztetünk, fuvarozunk, vagy lomtalanítunk, a cél mindig az elégedett ügyfél. Ez általában sikerül is :) 

Szólj hozzá!

A költöztető nem gondolatolvasó

2017.01.02. 23:15 Hozomvy-Sam

A költöztető nem jós, nem is lát a jövőbe, nem tud átmenni egy másik dimenzióba. De sajnos sokan mégis azt hiszik rólunk. Persze senkit sem akarok megbántani, pusztán a tényeket és a saját tapasztalataimat írom le. Az alábbiakban leírok néhány példát, azaz árajánlatkérést.

"Németországból költöznék Magyarországra", a bútorok leírását megkaptam az rendben is van. De hogy mi ezzel a probléma? Nos... elárulok egy titkot: Magyarország nem kicsi, de Németország még nagyobb. Ok, értem én, hogy az árajánlatkérő nem figyelt a részletekre, de azt mégis hogyan várja el, hogy erre pontos árajánlatot adjak? Mi alapján számoljam ki az útvonalat? Csak hogy megértsék leírom: az érdi telephelyünktől Passau (az egyik legközelebb lévő németországi város) 523 kilométerre van, a https://www.google.hu/maps szerint. De ha megnézzük a két, egymástól (szinte) legmesszebb lévő várost, akkor már más a helyzet. Tiszabecs és Kleve 1624 kilométerre van egymástól. Ez irányba 1101 kilométer különbség, ami oda - vissza számolva 2202 kilométer. Nos, ez nem csak plusz kilométert jelent, hanem plusz másfél - két napot is. Egy ilyen különbségnél azért vannak plusz költségeink. Nem, nem a teherautóban alszunk! Ahhoz, hogy kipihenten, ápoltan jelenjünk meg, és felelősségteljesen pakoljuk a bútorokat, nos ahhoz szállodában kell aludjunk. Igen, Mi is emberek vagyunk. 

"Fix árajánlatot kérek, egy 70 négyzetméteres lakás, Budapesten belüli költöztetésére". Kértem, hogy az ingóságok részletes leírását küldje el, amire nem volt hajlandó. azzal érvelt, hogy egy átlagosan berendezett lakásról van szó. "Tudja azt maga, hogy mennyi cucc van egy ekkora lakásban" - jött a válasz. Majdnem megkérdeztem tőle, hogy ha bemegyek a boltba, vásárolok, akkor mennyit fogok fizetni? Az első kérdése ez lenne: "miből, mennyit, mennyiért vásárolok". Mert csak úgy lehet kiszámolni bármit is, ha minden adat pontosan a rendelkezésünkre áll.

A másik ügyfél meg elmondja, honnan, hova, körülbelül mennyi ingóság, Budapesten belül költözne. Aztán megkérdeztem, hogy emelet van valamelyik címen? Rövid, tömör válasz: "igen". Vártam pár másodpercet, de nem jött további információ. Nem tudom, hogy miért kell titkolózni? Vagy azt hitte hogy kitalálom? Vagy mindegy? Fix árnál nem az! Persze a harmadikról kellett az elsőre. De ezt miért nem lehet közölni már egyből? Most komolyan, azt gondolják az ilyen ügyfelek, hogy ha elhallgatják a több emeletet, akkor ugyanannyiért költöztetjük el, mintha földszintről - földszintre költözne? Persze, hogy nem...

Szólj hozzá!

Címkék: szállítás fuvarozás költöztetés bútorszállítás áruszállítás költöztető

Nem mindegy, hogy kivel költözünk.

2016.11.02. 17:45 Hozomvy-Sam

Sajnos sok a csaló, link is a mi szakmánkban. Különböző trükköket, csalásokat követnek el, ezzel megtévesztve, átverve az ügyfelet. Van néhány érdekes is közöttük. Leírok néhány típust, akinek nem inge ne vegye magára.

Rabszolgahajcsár

Ezek a "költöztetők" elvállalják a munkát úgy, hogy nincs állandó, saját emberük, sőt még teherautójuk sem. A munkát továbbadják bérbe. Ez nem azt jelenti - legalábbis nem minden esetben - hogy egy jól összeszokott csapat fogja Önt költöztetni. A rakodók sokszor, a költözés napján találkoznak először. Persze vannak profi rakodók, akiknek azonnal megy együtt a munka. De ez nem mindig van így. Előfordulhat, hogy rutintalan, ápolatlan emberek mennek ki Önhöz. Aki elvállalja a munkát, sokszor nem is ismeri a rakodókat, nem tudja hogyan dolgoznak, neki csak az számít, hogy keressen a rakodókon. Kiszűrni őket nagyon nehéz. A weboldal sok mindent elárul: saját (!) készítésű képek a teherautóról, munkákról, céges adatok, név (nem fantázia név!).

Tanárbácsi

A legolcsóbb munkaerőre hajtanak, azaz fiatalokra, diákokra. Sokszor mennek ki erőtlen, tapasztalatlan diákokkal (szó szerint). Már fejeztem be költöztetést egy másik cég után, mert a diákjai nem bírták el a kanapét. De ha jobban belegondol az ember, akkor ki is megy el 300 - 500 forintért óránként nehéz bútorokat pakolni? Egy tapasztalt rakodó biztosan nem. Kiszűrni akkor lehet, amikor megjelennek.

Fantom cég

Áfás számla igényüket kérem előre jelezzék. Ismerős? Ebbe is bele kell gondolni egy kicsit. Miért ír ki ilyet egy cég a honlapjára? A számlatömbnek ott kell lennie a teherautóban, mindig! Akkor miért kell előre szólni? Na persze, mert akkor lehet szólni egy ismerősnek - akinek van cége - hogy írjon számlát, vagy adja kölcsön a számlatömböt. Így már lehet olcsón dolgozni. Ezeket egyszerűen lehet szelektálni: ha nincs cég név a weboldalon, vagy van de nem található a e-cegjegyzek.hu-n, akkor hagyni kell őket. De, ha már eleve ki van írva a bejegyzésem első mondata, akkor nem is érdemes velük foglalkozni.

Egyediek

Ezekkel általában nincs semmi baj. Csak azzal próbálják magukra felhívni a figyelmet, ügyfelet csalogatni, hogy Ők valamiben elsők, csak náluk van, csak ők alkalmazzák stb. Ennek a többsége nem igaz, (tisztelet a kivételnek!) mert azt a dolgot más is csinálja. A másik, amit előszeretettel kiírnak, az az ár összehasonlítás. Nos ez szerény véleményem szerint eléggé szánalmas, és gusztustalan. Mindenki a maga portáját söpörje. Nem? Persze magasabb árakat, kiállási díjakat írnak ki a "konkurens" cégekhez, ami valótlan. Van, amelyik szerint rajta kívül az összes költöztető cég számol kilométer díjat Budapesten. Gusztustalan... ezzel az "ügyes" húzással hülyének nézik a megrendelőt, ügyfelet is. Azt hiszik, hogy az ember nem néz meg több céget, honlapot? Azt gondolják, hogy csak őket nézik meg, és egyből rájuk esik a választás?

Tolvaj

Ez az egyik leggusztustalanabb fajta. Általában fantomcég van mögöttük. A weboldalukat (ami általában ingyenes) máshonnan lopott tartalommal, képekkel töltik fel. Sőt, nem csak a honlapjukra teszik ki ezeket a lopott tartalmakat, hanem hirdetési oldalakra is. Sok olyannal találkoztam, ahol a saját honlapom szövege és képei voltak fent. Erről részletesebben itt írok: tartalom lopás.

Természetesen egyik a másikat nem zárja ki. Mert egy fantomcég is kiküldhet diákokat pakolni. Tehát érdemes körülnézni, informálódni mielőtt dönt a költöztető cég mellett. Kizárólag leinformálható költöztető céget szabad megbízni a költöztetéssel. Nem célozgatok senkire. Jó néhány költöztető cég van, akiket elismerek, és nagyon tisztelek.

Szólj hozzá!

Címkék: költöztetés áruszállítás költöztető

A fuvarbörzék, és amik annak látszanak.

2014.03.07. 21:43 Hozomvy-Sam

Van jó néhány fuvarbörze oldal, ami részben jó. Jó, mert sok fuvarozó talál fuvart visszafelé, vagy pont befér még egy raklap, és többet kereshet. Jó, mert (sajnos kevés esetben) a fuvarbörze üzemeltetője ellenőrzi a fuvarozócéget (céges papírok, engedélyek, biztosítások, minimum fél éves cég kell stb) és ha mindent rendben talál, akkor engedélyezi a regisztrációt. Tehát - elvileg - a csalók kiszűrve. Egy ilyen fuvarbörzét üzemeltetni nem kis odafigyelést, szakértelmet igényel. 


Van néhány fuvarbörze - amik annak látszanak - ahol nem ellenőrzik a fuvarozó/költöztető céget, már ha van egyáltalán. "Találja meg a legolcsóbb fuvarozót", ilyen és ehhez hasonló szövegekkel hívják fel magukra a figyelmet. Az egyik ilyen oldalra regisztráltam kíváncsiságból. Elképesztő ami ott folyik. Össze - vissza dobálóznak az árakkal. Néhány szállítási adat után adnak fix árat költöztetésre. Például valaki ad egy "árajánlatot", ami 50 000 forint, erre a másik kiírja, hogy 49 000 Ft, a harmadik 48 500 Ft, aztán valaki beéri 30 000 forinttal is, erre az első ír 29 000 forintot. Na most akkor mi alapján számolnak? Hirtelen enged 20 000 forintot? Persze se egy cégnév, semmi ami alapján le lehetne informálni a "céget". Persze, ezen az oldalon nem is lehet megadni cégnevet, elérhetőséget. Hozzáteszem, hogy már 3,5 tonna össztömegig nem kell fuvarozói engedély!!! Pár éve még kellett! Az NKH-nál adták ki, és kellettek hozzá - többek között - a cég papírjai is!!! De mivel már nem kell engedély kisautónál (3,5 tonna össztömeg), így már cég se nagyon. "Áfás számla igényüket kérem előre jelezzék" Ugye ismerős? Miért is?

Na de vissza a fuvarbörzéhez. Szóval rákényszerítik a fuvarozót, hogy önköltségi áron vigye el, vagy olyan minimális haszonnal egy egész napos munkáért, amit "normál esetben" megkeres egy - két óra alatt. De, hogy őszinte legyek, az ilyen megrendelőt sem értem. Az ok, hogy már egy darab asztalt Budapesten, kerületen belül akar olcsón elszállíttatni, de egy komplett költözést rábízni egy ismeretlenre, és nem a tapasztaltra menni, hanem arra, hogy a kiválasztott 500 forinttal olcsóbb volt... na ezt nem értem. Magamból kiindulva Én olyan cégnek nem is szólok, akinek nem tudok utánanézni. Legyen szó villanyszerelőről, asztalosról, bárkiről.

Na ugye ezek a hirtelen alakult "fuvarozó cégek" sem egyszerűek. Egy ilyen fuvarbörzén mégis mi alapján számolnak? Csak a hasukra csapnak, vagy mi? Ha úgy értenek a szállításhoz, költöztetéshez is mint a számoláshoz, akkor már nagy a baj. Úgy árajánlatot adni, hogy meg van adva két cím, és nagy vonalakban megadva a szállítandó ingóság... na mindegy.

Nézzük meg a másik oldalról is. Olyan miért nincs, hogy például a benzinkutakat vagy szervizeket versenyeztetik meg azért, hogy hozzájuk menjen be a fuvarozó? Miért nem mondják azt, hogy nálam olcsóbban tankolhatsz, akár beszerzési áron is? Miért nem mennek bele ilyenbe? Hogy miért? Mert nekik van eszük! Ami sajnos nem mondható el jó néhány fuvarozónak látszó emberről.

A lényeg, hogy oda kell figyelni nagyon. Szerintem egy költöztetésnél nem szabad fuvarbörzéről fuvarozót keresni. Nem minden fuvarozó költöztető. A profi költöztetők nincsenek fent a fuvarbörzéken. Vagy, ha fent is vannak, nem foglalkoznak ezzel a nevetséges árversennyel. Ezt nem árt megjegyezni. 

Szólj hozzá!

Címkék: szállítás költöztetés fuvarbörze áruszállítás költöztető nemzetközi költöztetés

Nemzetközi költöztetés télen is

2013.11.29. 23:29 Hozomvy-Sam

Költöztetés külföldre és külföldről gond nélkül

Az egyik ügyfelem kérdezte a minap: Önök télen is költöztetnek külföldre, az nem probléma? Kicsit csodálkoztam, ezen a kérdésen. "Természetesen költöztetünk télen is", válaszoltam. Minden út előtt felkészülünk, ami nem csak minket érint, hanem a teherautót is. Például a téli gumi és a hólánc az nálam alap dolog. Sokszor vezettünk már szakadó hóesésben, eddig mindig gond nélkül célba és haza értünk. Természetesen méteres hótorlaszok között Mi sem megyünk, csak a józan ész határain belül vezetünk. Volt olyan, hogy a szélsőséges időjárás miatt kicsit később indultunk, amit ügyfelem megértett. De az ilyen az nagyon ritka, szerencsére. 

Címkék: költöztetés költöztető költöztetés külföldre nemzetközi költöztetés

Belföldi és nemzetközi költöztetés, fuvarozás, költöztetés külföldre.

2010.09.08. 22:01 Hozomvy-Sam

Költöztetés, nemzetközi költöztetés, fuvarozás, áruszállítás, nemzetközi fuvarozás, költöztetés külföldre probléma mentesen.

Tapasztalt, igényes rakodókkal és újszerű teherautóval állunk rendelkezésükre. Igény szerint vállalunk bútor szerelést, rakodást, csomagolást.

Két sofőrrel is rendelkezésükre állunk, a gyorsabb és biztonságosabb haladás érdekében. Kollégáink több éves szakmai tapasztalatának, és a megbízható, új teherautónak köszönhetően garantáljuk a minőségi szolgáltatást és a biztos célba érést.

Lehetőség van mindenre kiterjedő, egyutas szállítmánybiztosítás megkötésére is!

Az alábbi szolgáltatásokkal állok rendelkezésükre:

költöztetés, nemzetközi költöztetés, áruszállítás, nemzetközi fuvarozás, bútorszállítás, tehertaxi, házhozszállítás,

http://www.fuvar-szallitas.hu/

 

Szólj hozzá!

Címkék: szállítás fuvarozás költöztetés bútorszállítás áruszállítás költöztető tehertaxi költöztetés külföldre nemzetközi fuvarozás nemzetközi költöztetés

süti beállítások módosítása